Car-Making bandenservice

Car-Making is dé bandenleverancier voor de regio; Alblasserdam, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk en Dordrecht!

 

Car-Making autobanden adviseert u graag over de juiste banden. Het sleutelwoord bij banden is veiligheid, ze vormen immers het enige contact met de weg.

 

Daarnaast moeten banden voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip. Wij bieden u dan ook een buitengewoon breed assortiment aan van kwaliteits huismerkbanden tot de bekende topmerken.

 

Car-Making is gespecialiseerd in high performance banden en voert een zeer breed assortiment, zomer-, winter- en vierseizoenenbanden voor personen- en bestelwagens, 4x4/SUV en caravan/aanhangwagens.

 

Op zoek naar nieuwe velgen?

Zoek via een van de volgende links dé perfecte nieuwe velgen voor jouw auto! Een paar leuke velgen gevonden? Wij zullen de velgen voor u bestellen en monteren.

 

 

 

 

Stikstofvulling

Stikstof houdt banden langer op de juiste spanning, verlengt de levensduur van de band zorgt voor lager brandstofverbruik en verhoogd het rijcomfort.

Slechts voor €2,50 per band incl. BTW

 

Uitlijnservice.

'Trekt' uw auto tijdens het rijden naar een kant, of slijten uw banden scheef? Het naar links of recht trekken van het stuur maakt autorijden onaangenaam.

 

Om onstabiel weggedrag te voorkomen en de levensduur van uw banden te verlengen is het aan te bevelen om elke 15.000 km de uitlijning van uw auto te laten controleren en vierkant te laten uitlijnen. Bij vierkant uitlijnen worden alle vier de wielen (voor en achter) van uw auto opnieuw uitgelijnd. Dit is de beste methode.

 

Het uitlijnen van uw auto heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Als de afstelling van het onderstel niet goed is stuurt uw auto niet goed en verbruikt u meer benzine.

 

Car-Making beschikt over moderne uitlijnapparatuur, waarmee een nauwkeurige afstelling kan worden verkregen. Dit gaat volgens de officiele fabrieksspecificaties of naar wens op een aangepaste wijze.

 

Uitlijnen kost slechts €65,00 inclusief BTW

 

Balanceren

Trilt het stuur van uw auto tijdens het rijden?

 

Balanceren is erg belangrijk voor de band/wiel combinatie van uw auto, banden balanceren voorkomt trilling in het stuur en de gehele auto.
U kunt het vergelijken met een wasmachinetrommel die niet in balans is. Bij balanceren wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Hierdoor zijn alle banden weer even zwaar en in balans.

 

Het is tevens verstandig de banden om de 10 a 15.000 km te wisselen van achter naar voor. Dit vermindert de slijtage van het loopvlak en verdeelt de slijtage gelijkmatig over alle vier uw banden. Zo bespaart u dus kosten omdat overmatige slijtage wordt voorkomen.

 

De experts van Car-Making beschikken over jarenlange vakkennis en gebruiken geavanceerde gereedschappen om de banden van uw auto perfect wegcontact te laten maken.